Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi

WEB https://ahmetayiksporlisesi.meb.k12.tr
Adres : Gültepe Mahallesi Farabi Caddesi Valilik Kampüsü Sivas/Merkez
VİZYON : Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, Milli birlik, bağımsızlık ve manevi değerlerden ödün vermeyen; Türk Sporunu Dünyada temsil edebilecek başarılı sporcular yetiştiren, alanı ile ilgili yüksek öğretim programlarına hazırlayan, diğer kamu kurumları, spor kurumu ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışan, ideal fiziki gerçekliğine ulaşmış bir eğitim kurumu olabilmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizi; Çağımızın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, milli ve manevi değerlere önem veren, topluma karşı sorumluluk duyan; gelecekte kendilerini kabul ettirecek bilgi ve yetenekle donanmış; Olimpiyat felsefesini ve spor kültürünü kavramış, alanında ülkemizi uluslar arası düzeyde temsil yeteneği ve birikimleriyle donanmış kişiler olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Yatakhane Koğuşu :1
Isınma : DOĞAL GAZ
Servis : YOK
Ulaşım : GÜLTEPE MAHALLESİ FARABİ CAD. VALİLİK KAMPÜSÜ SİVAS
Yerleşim Yeri : GÜLTEPE MAHALLESİ VALİLİK KAMPÜSÜ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNDE
Kontenjan Bilgileri : 60
Taban-Tavan Puan Bilgileri : OKULUMUZA ÖĞRENCİ ALIMLARI SPOR YETENEK SINAVI İLE BELİRLENMEKTEDİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2023 Yılı Yerleşme Başarı Oranı Yüzde 38 2022 Yılı Yerleşme Başarı Oranı Yüzde 23 2021 Yılı Yerleşme Başarı Oranı Yüzde 15 2020 Yılı Yerleşme Başarı Oranı Yüzde 40 2019 Yılı yerleşme Başarı Oranı Yüzde 37
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :